Srednje velike hišne ljubljenčke

Mediji hišni ljubljenčki so vse bolj priljubljeni med lastniki hišnih ljubljenčkov, saj so običajno bolj neodvisni in se lažje prilagajajo življenjskemu slogu svojih lastnikov. Mediji hišni ljubljenčki vključujejo različne vrste psov in mačk, pa tudi druge živali, kot so glodalci, kunčki, morski prašički in nekatere vrste ptičev.

Srednje veliki psi so med najbolj priljubljenimi hišnimi ljubljenčki, saj so običajno dovolj veliki, da jih lahko držimo v stanovanju ali manjši hiši, hkrati pa dovolj majhni, da se lahko prevažajo v avtomobilu ali na potovanjih. Med najbolj priljubljenimi srednje velikimi psi so francoski buldog, nemški ovčar, labradorec, zlati prinašalec, jazbečar in beagle. Pomembno je, da srednje veliki psi prejmejo dovolj gibanja in imajo dovolj prostora za gibanje, zato morajo lastniki zagotoviti redne sprehode in igro.

Srednje velike mačke so prav tako priljubljeni hišni ljubljenčki, saj so manjše od velikih mačk, vendar še vedno dovolj velike, da se lahko zabavajo in igrajo. Med najbolj priljubljenimi srednje velikimi mačkami so britanski kratkodlaki, siamec, bengalska mačka, abesinski mačka in ragdoll. Mačke so običajno bolj neodvisne kot psi, zato ne potrebujejo toliko pozornosti in nege.